Koncertom ilahija i kasida održanim u Narodnom pozorištu Mostar, 27. novembra 2019. godine, svečano je zatvorena rebiu-l-evvelska manifestacija „Uzor si mi, Poslaniče“, kojom je Mostar odisao proteklih mjesec dana.
Manifestacija je bila organizovana u povodu obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda, a.s., a ponudila je dvadeset sadržaja.

Na završnoj svečanosti manifestacije noć za pamćenje ponudili su, kroz ljepotu ilahije i kaside, horovi: Hor Karađoz-begove medrese, Hor Medžlisa Islamske zajednice Mostar, Mostarske kiše, te solisti: Anela Husković i Zerina Rahimić, uz pratnju Orkestra “SAWT” i dirigenticu magistricu Selmu Droce, koja je vrijedno radila sa učesnicima koncerta u proteklom periodu.
U najljepšim ilahijama i kasidama o Poslaniku, a.s., uživala je mnogobrojna mostarska publika, koja je Narodno pozorište napunila do posljednjeg mjesta.

Hor Karađoz-begove medrese predstavio se kasidama „U Medinu pošao bih“, “Putnici” i „Uzor si meni, o Poslaniče“ – kasidom koja je bila himna rebiu-l-evvelske manifestacije. Solisti su bili Ahmed Sejfić, Ali Alić i Hedija Rabijić. Solisti i Hor Karađoz-begove medrese su svojim nastupima ostavili poseban utisak na prisutnu publiku, predstavivši se u najljepšem svjetlu. 

Podsjećanje na ličnost i misiju Poslanika čovječanstva tokom mjeseca rebiu-l-evvela u Mostaru priredio je Medžlis IZ-e Mostar, kao organizator manifestacije, te kao suorganizatori: Muftijstvo mostarsko, Karađoz-begova medresa, Centar za učenje Kur'ana, Kulturno-edukativni centar „Sehara“, Info-servis za mlade i Odjel za brak i porodicu.