Kao posljednji sadržaj prilikom ispraćaja naših ovogodišnjih maturanata i maturantica, 376. generacije po redu, od strane učenika 3. razreda priređen je program pod nazivom „Posljednje uspomene“. 

Program je održan u ponedjeljak, 5. aprila 2021. godine, u atriju Karađoz-begove medrese, a kroz video-materijale i poruke koje su puštene maturantima i maturanticama, podsjećeno je na njihov pređeni medresanski put. Poruke maturantima i maturanticama uputili su njihovi nekadašnji maturanti Elmedin Dervić i Omer Avdić, te Aldin Bajrić i hafiz Nedim Botić i Amina Mujela-Botić, koji su se sa njima družili kroz određena medresanska predavanja. 

Prikazana je i prezentacija sa fotografijama maturanata i maturantica nastalih tokom njihovog četverogodišnjeg medresanskog hoda, a uz kasidu „Uspomene“, uručeni su i određeni pokloni najaktivnijim članovima Novinarske sekcije iz reda maturanata i maturantica. 

Profesor Meadin Mrndžić je, u znak zahvalnosti za dugogodišnji predan rad u Novinarskoj sekciji, uručio poklone: Sari Kazazić, Amini Čolak, Muharrem-Ibrahimu Hadžiću, Imranu Taliću, Hakiji Subašiću, Adinu Junuzoviću, Irfanu Ćosiću, Elvedinu Ikanoviću, Muhamedu Arifoviću, Mehmedu Čorbiću, Adisu Haliloviću i Tariku Buljubašiću. 

Program je završen čitanjem oproštajnog pisma koje su u znak sjećanja na medresansko druženje napisali učenici 3. razreda Karađoz-begove medrese i posvetili ga 376. generaciji maturanata i maturantica.