Karađoz-begova medresa će i ove godine na poseban način obilježiti mjesec rebiu-l-evvel, mjesec rođenja Allahovog miljenika. Najprije će sprovesti akciju "Volimo te, Miljeniče", koju je utemeljila i otpočela prije pet godina, a u okviru koje će darovati sugrađane poslasticama i hadisima Muhammeda, a.s., kako bi se podsjetili na određene poruke i iskaze Poslanika čovječanstva!  

Akciju će učenici i profesori Medrese realizovati na  sljedećim lokacijama:
u Fejićevoj ulici (ispred Roznamedžijine džamije na Bunuru) , u Zaliku (ispred tržnog centra "Megamarkt"). Akcija će biti realizovana 11. decembra 2016. godine, sa početkom u 11 sati.  

U sklopu akcije će, kao i proteklih godina, posjetiti prijatelje Karađoz-begove medrese i mostarske hadžinice, te prigodne poklone i poruke sa iskazima Muhammeda, a.s., uručiti i komšijama - uposlenima u Vatrogasnoj jedinici Mostar, Javnoj kuhinji Mostar i Specijalnoj jedinici Mostar.  

Tačno na 12. rebiu-l-evvel 1438. hidžretske godine, tj. 12. decembra 2016. godine, Karađoz-begova medresa će organizovati svečani program "Poslanik u našim srcima". Program će izvesti učenici osnovnih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona i Karađoz-begove medrese u atriju Karađoz-begove medrese, sa početkom u 12.30 h.

Pozivamo vas, dragi prijatelji, da se pridružite Karađoz-begovoj medresi u akcijama i programima kojima će obilježiti mjesec rebiu-l-evvel!