Centar za obrazovne inicijative Step by Step je u Sarajevu uručio nagrade i priznanja za najuspješnije inovativne nastavnike i nastavnice u BiH. Svečanost dodjele nagrada održana je u nedjelju, 15. decembra 2019. godine, u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Dodjela priznanja održana je po četvrti put, a nagrade su uručene u pet kategorija. Centar za obrazovne inicijative Step by Step je 2016. godine pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne saradnike i saradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovisati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.  

U kategoriji “Predmetni nastavnici/e u srednjim školama” nominovani su bili i profesori Karađoz-begove medrese, Amela Begović, profesorica Hemije i Aldin Boškailo, profesor Biologije, kojima su na toj svečanosti i uručena priznanja i nagrade.
Čestitamo našim profesorima na dobijenim nagradama, te na dostojnom predstavljanju Karađoz-begove medrese u javnosti!