Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH uputila je čestitku povodom početka nove školske godine.

Čestitku direktora prof. dr. Dževada Hodžića i osoblja Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH prenosimo u cjelosti:

„Poštovani profesori, dragi učenici, čestitamo vam početak školske 2019/2020. godine! Pred menadžmentima i zaposlenicima medresa i gimnazija Islamske zajednice u BiH stoje novi izazovi i prilike da svojim kreativnim i profesionalnim angažmanom u plemenitoj misiji podučavanja učenika novim znanjima i vještinama neophodnih mladima i društvo predano i intenzivno rade u cilju osiguranja kvalitetnog odgojno-obrazovnog procesa i dosezanja postignuća neophodnih za kontinuirani razvoj Zajednice i društva.

Očekujemo da će učenici medresa i gimnazija, svjesni potencijala i mogućnosti koje im je dragi Bog podario, uložiti neophodno vrijeme i energiju u stjecanje znanja i kompetencija koje će im omogućiti ličnu afirmaciju, poboljšanja odnosa sa drugima i razvijanje adekvatnih sposobnosti za brojne životne potrebe i izazove.

Naše društvo očekuje mlade koji će svojim nesebičnim stručnim angažmanom ulijevati nadu i doprinosti kreiranju zajednice u kojoj živimo trasirajući izvjesniju budućnost za nadolazeće generacije.

Vjerujemo da će zaposlenici i učenici srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u BiH tokom 2019/2020. školske godine dati očekivani doprinos u razvoju ustanova, jačanju islamskih vrijednosti i postizanju rezultata na dobrobit svih zainteresovanih za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa i Zajednice koju gradimo na opće dobro svih nas i naše Domovine.“