Hor Karađoz-begove medrese je, 11. decembra 2016. godine, nastupio u Prozoru, u okviru manifestacije „Volimo te, naš Resule“. Manifestaciju organizuje Medžlis IZ Prozor, a u povodu rođenja Poslanika, a.s.

Hor Karađoz-begove medrese promovisao je CD ilahija i kasida „Svjedoci Istine“ – kasida koje su u proteklih dvadeset godina nastajale kao himne generacijama maturanata naše škole.

Riječi dobrodošlice na svečanost iskazao je Safet ef. Pozder, glavni imam Medžlisa IZ Prozor, a na 12. rebiu-l-evvel – dan rođenja Muhammeda, a.s., podsjetio je prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. On je uručio i levhu gospodinu Ahmi Kmetašu, predsjedniku MIZ Prozor, kao i glavnom imamu i imamima tog medžlisa, a u znak zahvalnosti za podršku određenim akcijama Karađoz-begove medrese.

Tokom svečanosti predstavljena je i knjiga „Srebreni svijet“ autora Mirsada Puce, u kojoj su sabrane ilahije i kaside pisane za generacije softa naše škole. O knjizi su govorili mr. Harun Macić, profesor u Karađoz-begovoj medresi i njen autor.
Svečanost je završena dovom, koju je proučio Nihad ef. Ahmetović.