Deseti po redu Festival ilahija i kasida u Gornjem Vakufu održava se ovih dana.  Festival je u proteklih deset godina izrastao u jednu veliku i nadaleko prepoznatljivu manifestaciju koju ima grad Gornji Vakuf.

Ovogodišnji festival sastoji se od dvije revijalne večeri, a na prvoj je, 22. decembra 2017. godine, nastupio Hor Karađoz-begove medrese. Organizator Festivala  je BZK „Preporod“ Gornji Vakuf.
Naime, organizatori Festivala ilahija i kasida odlučili su desetu godišnjicu obilježiti nastupom svih dosadašnjih horova pobjednika festivala, a Hor Karađoz-begove medrese je na pomenutom festivalu odnio pobjedu 2008. godine.

Stoga se u velikoj sali Centra za obrazovanje i kulturu u Gornjem Vakufu mnogobrojnoj publici predstavio kasidama „Šadrvani“ i „Mujezinu“. Solisti su bili Belkisa Korić i Nihad Đulić. Organizatori festivala su, kao znak zahvalnosti, dodjelili i zahvalnicu Karađoz-begovoj medresi za učestvovanje i podršku Festivalu ilahija i kasida.

Prelijepa decembarska noć, uz odlične domaćine i njihovo gostoprimstvo, ostavila je poseban pečat na članove i članice našeg hora.