U organizaciji Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese jučer je, 27. novembra 2019. godine, održan Humanitarni bazar u prostorijama škole. Na bazaru je bilo izloženo mnoštvo stvari. Posjetioci su mogli kupovati odjeću, obuću, nakit, ukrasne predmete, knjige i igračke za djecu,domaće sokove, čajeve, sapune, te se osvježiti raznim napicima i poslasticama, koje su pripremile vrijedne ruke naših profesorica i članica Volonterske sekcije. 

“Volonterska sekcija djeluje u našoj školi već četvrtu godinu, a u sekciju su učlanjeni učenici svih razreda naše škole, njih 50. Osnovna misija sekcije je da se učenici upoznaju sa volonterskim radom kroz radionice, druženja i humanitarne akcije. Organizovali smo mnogobrojne akcije u prethodnom periodu, a posebno smo ponosni na realizaciju ovogodišnjeg Humanitarnog bazara” – poručila je mr. Ilhama Puce-Hondo, rukovodilac Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.

Profesorica Puce-Hondo zadovoljna je realizacijom samog bazara, te istakla zahvalnost svima onima koji su izdvojili svoja materijalna sredstva i podržali ideju Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.

“Prikupili smo dobar dio sredstava na Humanitarnom bazaru i zahvalna sam svima koji su dali doprinos ovoj ideji i njenoj realizaciji. Zahvalna sam i svim drugim sekcijama koje su podržale realizaciju Humanitarnog bazara. U narednom periodu planiramo relizovati Humanitarnu predstavu sa Novinarskom sekcijom, gdje ćemo naplaćivati ulaznice i sredstva usmjeriti onima kojima zaista trebaju. Jedna od aktivnosti u narednom periodu je i izrada platnenih cekera u cilju zaštite životne sredine” – istakla je mr. Puce-Hondo.


Svoje štandove na Humanitarnom bazaru imale su sekcije: Ekološka, Novinarska, Likovno-literarna, Kaligrafska i Access program. Oni su svojim određenim proizvodima, likovnim i fotografskim radovima dali doprinos Humanitarnom bazaru, te i na taj način prikupili određena novčana sredstva. Najkreativnijim štandom proglašen je štand Ekološke sekcije, koji je, zajedno sa učenicima, pripremila profesorica Emina Vujinović-Mehremić, uz podršku profesora Aldina Boškaila. Njima je pripao paket sa poslasticama kao nagrada od strane Volonterske sekcije. 

Na Humanitarnom bazaru, četvrtom po redu održanom u našoj školi, prikupljeno je oko 700 KM. Prikupljena sredstva bit će uručena za pomoć osobama kojima su potrebna.


Foto: Abdurrahman Muslija, Adin Junuzović, Idriz Zahirović, Irfan Ćosić