U povodu završetka školovanja 375. generacije maturanata i maturantica naše škole, svoju oproštajnu čestitku i poruku uputio je profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. 
Čestitku prenosimo u cjelosti: 

"Hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svih svjetova, Milostivom, Samilosnom. Donosimo blagoslov i šaljemo selam našem poslaniku Muhammedu, njegovoj porodici, vjernim ashabima i svim vjernicima do Dana sudnjega.

Dragi maturanti i maturantice!

Jučer smo vas,  375. generaciju, trebali ispratiti na Svečanoj akademiji, ali Uzvišeni je drugačije odredio, a mi Njegovo određenje prihvatamo i zadovoljni smo. Bez obzira što je zadnji mjesec vašeg školovanja bio putem online nastave, želim da vam uputim čestitku na kraju školovanja u Karađoz-begovoj medresi - vama, vašim roditeljima, razrednicima, razrednim odgajateljima, te cijelom kolektivu Medrese.

Život se sastoji od faza, a jedna od tih životnih faza je obrazovanje. Ovih dana završavate jednu fazu, a to je školovanje u Medresi i u narednim danima izabrat ćete i krenuti u novu etapu života. Kada god budete u situaciji da birate onda birajte ono sa čim će biti zadovoljan naš Gospodar i naš Poslanik, pa ćete i vi biti zadovoljni.
Uzvišeni u Kur'anu kaže: „Oni koji vjeruju i čine dobra djela, Milostivi će ih učiniti voljenim“.  (Merjem. 96)
Odrasli možete postati samo kad mislite na druge, kad volite druge tako da vam nije teško ničega se odreći samo da svi budu dobro, te kada ste odgovorni. 
Odgovornost i dobro znače da niko nije zabrinut, da niko nije bolestan, da niko nije ponižen i da su svi životi sačuvani.
Zato smo svi ponosni na vas, a danas posebno mogu biti ponosni vaši dragi roditelji, poštovane majke i očevi, i s pravom možemo kazati da im predajemo sinove i kćeri, kao ozbiljne i odgovorne, odgojene i obrazovane mladiće i djevojke. Nadamo se da će nastaviti hoditi putem vjere, znanja, truda, te uspjeh neće uz Božiju pomoć izostati. 

Dragi maturanti i maturantice! 

S obzirom da svako od vas kreće svojim putem, volio bih da imate na umu hadis koji je melek Džibril ostavio kao savjet Muhammedu, a.s., u kome se kaže: „Došao mi je Džibril i rekao: O Muhammede! Živi kako hoćeš, ali znaj da ćeš umrijeti. Voli koga hoćeš, ali znaj da ćeš se s njim rastati. Radi šta god hoćeš, ali znaj da će ti po tome biti suđeno, da ćeš po tome biti nagrađen ili kažnjen.“
Stoga, vodite računa o svojim postupcima, učite i trudite se! Budite pokorni Stvoritelju, činite dobročinstvo svojim roditeljima i poštujte one koji su vas učili. Upućujem dovu Allahu, dž.š., da vam podari svako dobro i sreću u životu, da vas pomogne u nastavku školovanja, da vas pomogne da budete uspješni u budućim poslovima i zadacima, da vas pomogne da sačuvate svoj obraz i svoju čast, i da čuvate čast i ugled  Karađoz-begove medrese i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.“

Uz mahsus selam!"