Danas se, 1. augusta 2021. godine, u Livnu održava peti generacijski susret 357. generacije Karađoz-begove medrese. 

Već dugi niz godina od završetka medrese (generacija 1998 - 2002.) generacija 357. održava svoj tradicionalni godišnji generacijski sastanak. Jasno je bilo da će biti teško sakupiti svih 22. diplomanata, koliko ih je tada bilo u razredu, ali se u generaciji trude da se svake godine u prvoj nedjelji mjeseca augusta okupe u što većem broju kod nekog od diplomanata.
Ove godine takvo okupljanje je u Livnu, a domaćin je Samir efendija Đonlagić sa svojom hanumom i djecom. 

Uz redovni godišnji susret, ova generacija naših diplomanata je, kako smo i ranije objavljivali, postala vakifska generacija, jer je sredstva od 1 000 KM uplatila za svoju Karađoz-begovu medresu i time se upisala u njene vakife.

Na godišnjem susretu, svake godine sa svojim nekadašnjim učenicima je i razrednik profesor Smajo Čolaković, a uz njega, ove godine su prisutni sljedeći diplomanti: Nihad Ahmetović (Prozor), Ibrica Kurtović (Čapljina), Dino Maksumić (Mostar), Lejla Bajgorić (Njemačka), Said Husrep (Jablanica), Adnan Jusufspahić (Bugojno), Nijaz Hadžić (Duvno), Hasib Šošić (Kladanj) i Nihad Ormanović (Zenica). 

Nakon okupljanja i doručka u centru Livna, druženje je nastavljeno najprije posjetom Starom dijelu grada kao i privatnom muzeju “Izet Alić - Kelje”, posjetom džamiji Ahmeda Dukatara na Topovima, te obilaskom izvora Duman. Zajednički je klanjan podne-namaz u džamiji na Topovima, predvodio ga je razrednik profesor Čolaković, a nakon toga je proučena Fatiha pred dušu našeg diplomanta Nedima Duvnjaka, kao i svih dipomanata i profesora koji su preselili na Ahiret. Druženje je nastavljeno uz ručak i slobodne aktivnosti. 

Druženje za sljedeću godinu, ako Bog da, zakazano je za Mostar, gdje će domaćin biti mr. Dino efendija Maksumić.