Karađoz-begova medresa je proteklih dana nastavila sa realizacijom programa manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese. Naime, u ponedjeljak, 23. aprila 2018. godine, realizovana je posjeta domovima za djecu bez roditeljskog staranja koji  djeluju u našem gradu.

Maturanti i maturantice 373. generacije, zajedno sa svojim razrednicima i razrednim odgajateljima, posjetili su Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“, te Dječije egipatsko selo. Tokom posjeta  upoznali su se sa radom i djelovanjem ta dva centra i družili se sa njihovim štićenicima, a pri realizaciji ovakvih posjeta punu podršku su pružile Mirna Mezit i Dalida Demirović, direktorice centara.

Maturanti i maturantice su svojim dolaskom, ali i skromnim hedijama, počastili djecu i omladinu koja boravi u „Los Rosalesu“ i Dječijem egipatskom selu, priredivši im dan pun osmijeha, radosti i lijepog i ugodnog druženja.

Ovogodišnja generacija maturanata i maturantica Karađoz-begove medrese je i kroz ovaj sadržaj manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“ željela učiniti neko dobro po kojem će ostati upamćena, uz sve ostale aktivnosti i humane akcije kojima su nekome bar na trenutak uljepšali život. Da je ovakvim posjetama dan bio uljepšan djeci i omladini bez roditeljskog staranja u našem gradu svjedoče njihove izjave prepune ljubavi i radosti zbog druženja sa maturantima i maturanticama Karađoz-begove medrese, te želja da ovakvih druženja bude još.

To su potvrdile i naše maturantice Mirnesa Zahirović i Aiša Šehić, koje su istakle: „Ova djeca istinski prihvataju svakog gosta, te pružaju maksimalnu ljubav i pažnju.  Ovakvoj djeci treba dati šansu i pokazati im da istinski vrijede, da ih društvo prihvata.“