Nastava u školskim klupama, kada je u pitanju nova školska godina, u Karađoz-begovoj medresi otpočinje u ponedjeljak, 7. septembra 2020. godine. 
Prijem učenika i učenica u Internat Karađoz-begove medrese vršit će se u nedjelju, 6. septembra 2020. godine. 

Učenici i učenice svih razreda, a koji će nastavu u školskim klupama pohađati, po dostavljenom rasporedu, u prvoj grupi, dužni su doći u Internat u nedjelju (6.9.2020.) do 17 sati. 

Roditeljski sastanci za roditelje učenika prvog razreda, a koji će nastavu pohađati u prvoj grupi, bit će održani u nedjelju, 6. septembra 2020. godine, sljedećim redoslijedom:

I C razred – 10 sati
I A razred – 11 sati
I B razred – 12 sati

U tom periodu vršit će se i prijem učenika i učenica prvog razreda u Internat, uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Roditeljskom sastanku za roditelje učenika prvog razreda koji nastavu pohađaju u prvoj grupi, dužni su prisustvovati i roditelji učenika i učenica iz Mostara i okoline, a i roditelji i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine koji su to u mogućnosti, kako bi odmah na početku nove školske godine dobili sve potrebne informacije i uputstva o školovanju svoje djece u Karađoz-begovoj medresi.

Roditeljski sastanci bit će održani u holu škole, a samo tokom trajanja roditeljskih sastanaka roditelji se mogu zadržati u holu škole, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 
Početak roditeljskog sastanka roditelji i učenici sačekat će u dvorištu Karađoz-begove medrese. 

Roditeljski sastanci za učenike II, III i IV razreda održat će se u nedjelju, 6. septembra 2020. godine, online putem, shodno terminima koje odrede razrednici navedenih razreda. 

Informacije radi za učenike i učenice prvih razreda: Karađoz-begova medresa se nalazi na samom ulazu u Mostar, Sjeverni logor bb, Univerzitetski kampus! Telefon: 036/550-920.

Svim učenicima i učenicama želimo hairli i uspješnu, u zdravlju i svakom dobru, školsku 2020/2021. godinu!