Karađoz-begova medresa pobjednica takmičenja iz Bosanskog jezika

Prvo kantonalno takmičenje iz Bosanskog jezika i književnosti održano je, 6. decembra 2014. godine,  u Karađoz-begovoj medresi. Takmičenje je priređeno za učenike srednjih škola Hercegovačko-neretvanskog kantona, a organizovali su ga: Pedagoški zavod Mostar, Karađoz-begova medresa i Asocijacija srednjoškolaca Grada Mostara.
Pri svečanom činu otvorenja takmičenja, profesorima i takmičarima obratili su se prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, prof. Sabaheta Bijedić, direktorica Pedagoškog zavoda Mostar, Emina Kapetanović, predsjednica Asocijacije srednjoškolaca Grada Mostara, te mr. Nusret Omerika, savjetnik za Bosanski jezik i književnost pri Pedagoškom zavodu Mostar.
Takmičenje se sastojalo od izrade testa, koji su zajedno rješavali svi članovi ekipe, a broj članova svake ekipe bio je 5.
Nakon ispravljenih testova i izlaganja rezultata, stanje na pobjedničkom tronu bilo je sljedeće:
1. mjesto Karađoz-begova medresa Mostar,
2. mjesto Druga gimnazija Mostar,
3. mjesto Mašinsko-saobraćajna škola Mostar
Kolektiv Karađoz-begove medrese upućuje najiskrenije čestitke našoj pobjedničkoj ekipi, koju su činili: Mirza Bašić, Dženeta Mezić, Nejra Čolak, Medina Perva i Sadžida Jelovac, te profesorima Harunu Maciću i Lejli Mušić, koji su doprinijeli da se naša škola nađe na prvom mjestu!

12

7235

2